Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Schoolvoorstellingen voor het basisonderwijs
Beste docent

Graag nodigen we u en uw leerlingen uit voor de Young Amnesty Film Days tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag. Dit educatieve filmfestival laat kinderen uit het basisonderwijs kennismaken met het thema ‘mensenrechten’.

U kunt kiezen uit 2 nieuwe films: Bekas en De club van lelijke kinderen. Meer informatie over deze films vindt u hieronder.

Bij iedere vertoning organiseren we een boeiend en actief nagesprek, dat veelal diepe indruk achterlaat.

Young Amnesty Film Days 2014

21 maart 2014 / Filmhuis Den Haag / tussen 9:00 en 16:00 uur / €4,- per leerling. Voor reserveringen: bel 020-7733621 of mail naar educatie@moviesthatmatter.nl

BEKAS

Een ontroerende en humoristische roadmovie. De dakloze weesbroertjes Dana en Zana doorkruisen op hun ezel ‘Michael Jackson’ het stoffige Irak. Ze zijn op weg naar Amerika om bij hun held Superman te gaan wonen. Een hartverwarmende film over de moed en het optimisme van twee kinderen in een land vol geweld en onderdrukking.

LEES MEER
DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN

De verfilming van het gelijknamige boek van Koos Meinderts, waarin de Minister President besluit om alle lelijke kinderen in het land op te sluiten. De 11-jarige Paul heeft flaporen en moet samen met de andere lelijke klasgenoten mee op ‘schoolreisje’. Hij vertrouwt het zaakje niet en verzint een list om te ontsnappen en de andere kinderen te bevrijden.

LEES MEER
Na iedere vertoning is er een actief nagesprek
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube