Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter Festival 2020 Online
Movies that Matter Festival 2020 Online

Het Movies that Matter Festival 2020 vindt dit jaar in verband met de Coronacrisis niet in Den Haag plaats, maar online!
Zeventien van de geselecteerde festivalfilms zijn de komende tijd alsnog online te zien op Picl.nl. Op de website van Movies that Matter publiceren we interviews met filmmakers van over de hele wereld. Deze unieke samenwerking kwam tot stand met dank aan Picl, Filmhuis Den Haag, de filmmakers en rechthebbenden.

Artistiek directeur Margje de Koning tipt elke dag een festivalfilm op onze website en social media kanalen. In deze mailing hebben we er enkele uitgelicht. 

Let's connect!
Movies that Matter stuurt deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het online festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of social media. Indien je meer informatie wenst, neem dan contact op via t.gal@moviesthatmatter.nl.

Allen Tegen Allen

"Een indrukwekkende, prachtig gemaakte documentaire over het opkomend fascisme in Nederland in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Met bijzondere interviews en uniek archiefmateriaal. Een belangrijke documentaire, vooral in deze tijd, waarin populisme en rechtse politieke retoriek steeds meer terreinwinst boeken."

Klik hier voor meer info en een interview met regisseur Luuk Bouwman.

 
Prison for Profit

"Een onthutsend verslag van de grimmige realiteit in Zuid-Afrika’s Mangaung-gevangenis. Bestierd door het private beveiligingsbedrijf G4S, een multinational, zijn mishandeling, marteling en verwaarlozing aan de orde van de dag en vrezen onderbetaalde bewakers voor hun leven. Met verhalen van klokkenluiders, bewakers en ex-gevangenen, en schokkende gelekte videobeelden."

Klik hier voor meer info en een interview met regisseurs Ilse en Femke van Velzen.

Winter Journey

"Een unieke, hybride documentaire waarin zoon Martin zijn Joodse vader interviewt die ooit nazi-Duitsland ontvluchtte. De vader wordt weergaloos vertolkt door steracteur Bruno Ganz. Winter Journey biedt een uniek en persoonlijk beeld van het Joodse leven in nazi-Duitsland."

Klik hier voor meer info en een interview met regisseur Anders Østergaard.

 
Ximei

"Deze film uit de Activist competitie mag je niet missen. De film schetst een intiem portret van de Chinese aidsactivist Liu Ximei, die wordt gedreven door compassie, optimisme en een ongelooflijke strijdbaarheid. Ze is de stem van de vele arme boeren die aids hebben opgelopen door bloedtransfusies in de jaren negentig. Liu is sterk – maar blijft haar hoop intact onder intimidatie, tegenwerking en ziekte?"

Klik hier voor meer info en een interview met filmmaker Andy Cohen.

Amnesty  NPL-DEF  BNNVARA  Trouw - verdieping   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube