Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter x Pakhuis de Zwijger
Film + Online Debat: Objector

In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseren we een gratis online vertoning van de documentaire Objector, met aansluitend een verdiepingsprogramma.

Start verdiepingsprogramma: donderdag 18 juni, 21.00 uur
De film is 48 uur vooraf en na afloop van het verdiepingsprogramma gratis te zien via de website van Pakhuis de Zwijger.

Over de film
Atalya is 19 en staat voor het grootste dilemma van haar leven: moet ze het bevel opvolgen om het Israëlische leger in te gaan? Ze wil niet medeplichtig zijn aan de bezetting van Palestijns land. Maar de druk op haar – zowel van familie als van de maatschappij – is enorm.

Verdiepingsprogramma
Naar aanleiding van Objector gaat moderator Bahram Sadeghi het gesprek aan met protagonist Atalya Ben-Abba en producent Amitai Ben-Abba over de film en de bezetting van Palestina en de transgenerationele effecten in zowel Palestina als Israël. Hoe werken deze door in het leven aan beide zijden van de muur? En wat heeft Atalya in Israël over zich heen gekregen nadat ze dienst weigerde vanwege het vooruitzicht te moeten dienen in bezet Palestijns gebied? Deze film is niet los te zien van de huidige ontwikkelingen in Israël waar premier Netanyahu van plan is illegale nederzettingen te annexeren.

Lees meer over de film en het programma
Weigeren te bezetten

Als 19-jarige volgde Atalya Ben-Abba haar geweten – en was bereid de prijs te betalen. Nadat ze weigerde het Israëlische leger in te gaan, zat Ben-Abba 110 dagen in de gevangenis. Ze werd zo een van de gezichten van de Israëlische beweging van gewetensbezwaarden.  

Lees hier meer over Atalya en haar activisme.

Spread the Word!

Wij maken programma's met impact. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, sturen wij deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze onder de aandacht te brengen door het te delen via social media.

Indien je meer informatie wenst, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl.

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube