Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter
Live Gesprek | The Miseducation of Cameron Post

The Miseducation of Cameron Post is nu te zien op Picl en Vitamine Cineville. In samenwerking met distributeur Cinéart organiseren we op donderdag 2 juli om 20.00 uur een verdiepend gesprek bij deze film. Deze is live te volgen via onze Facebookpagina, waar kijkers ook vragen kunnen insturen. 

Over de film
Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen.

Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten.

Over het live gesprek
Renske Diks (Cinéart) gaat in gesprek met Johan Verweij over de film, conversietherapie en homoseksualiteit binnen het christendom.

Johan weet uit persoonlijke ervaring wat ‘homogenezing’ met je doet. Na jarenlang als hetero te hebben geleefd, koos hij op zijn 23ste voor zichzelf. Recent verscheen het boek Het Roze Schaap, over Johans ervaringen met ‘homogenezing’, de worsteling met zijn seksualiteit en het geloof. Daarnaast beschrijft hij de complexiteit van seksuele diversiteit en religie en biedt hij handvatten vanuit zijn eigen ervaring en op basis interviews met verschillende deskundigen.

FACEBOOK LIVE | 2 JULI 20.00 UUR
Conversietherapie

Hoewel de film zich afspeelt in 1993, blijkt hij helaas ook nu nog razend actueel te zijn. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat ook Nederland zo'n vijftien therapeuten en organisaties kent die lhbti+’ers proberen te 'genezen'. 

De Tweede Kamer onderzoekt nu of en wanneer er een wettelijk verbod moet komen op deze therapie.

Spread the Word!

Wij maken programma's met impact. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, sturen wij deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze onder de aandacht te brengen door het te delen via social media.

Indien je meer informatie wenst, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty nieuw  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube