Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter On Tour
September
In september te zien bij MtM On Tour:
Sidik en de panter

Sidik en de panter werd eerder geselecteerd voor MtMF20, en op IDFA bekroond met de 2Doc IDFA Award voor Best Dutch Documentary. In september brengen we de film naar 16 filmtheaters in heel Nederland, in combinatie met een naprogramma.

In het adembenemende berglandschap van Koerdisch Irak zoekt Sidik naar een panter, die al 25 jaar niet in het gebied is gesignaleerd. De vondst van de panter zou kunnen betekenen dat het gebied tot nationaal reservaat wordt verklaard. Sidik hoopt dat oorlogen en conflicten daarmee tot het verleden behoren.

Bekijk hier waar en wanneer Sidik en de panter te zien is.

Persoonlijke reis

"Ik moet iets betekenen voor die mensen van mij. In deze film wilde ik aan de wereld laten zien waarom we zo gek zijn op ons land." Voor de Koerdisch-Nederlandse filmmaker Reber Dosky was het maken van deze documentaire een persoonlijke reis. Hij werd geboren in de bergen waar hij filmde. In een interview met Human gaat hij in op zijn band met zijn thuisland en volk.

Spread the word

Movies that Matter stuurt deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of social media.

Indien je meer informatie wenst of een winactie wil opzetten met ons voor deze film, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl.

Amnesty nieuw  NPL nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube