Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter On Tour
Oktober 2020
IN OKTOBER TE ZIEN BIJ MOVIES THAT MATTER ON TOUR: Allen Tegen Allen

Allen Tegen Allen werd geselecteerd voor MtMF20, Dutch Documentary Competition op IDFA 2019 en het Nederlands Film Festival 2020. In oktober brengen we de film naar 15 filmtheaters in heel Nederland, in combinatie met een naprogramma.

Over de film
Een diepgravende en onthullende documentaire over het ontstaan van het vooroorlogse fascisme in Nederland aan de hand van archiefmateriaal. Jarenlange research leverde regisseur Luuk Bouwman veel nooit eerder vertoond audio- en filmmateriaal op. Het resultaat is een angstwekkend beeld van waar nationalisme in kan ontaarden. 

Bekijk hier waar en wanneer Allen Tegen Allen te zien is.

Stamboom van Fascisme

“Tijdens de research ontmoette ik een verzamelaar die een stamboom had van bijna honderd fascistische bewegingen en clubs in Nederland in de jaren twintig en dertig. Toen [...] dacht ik: dat is een goed vertrekpunt voor de documentaire. [...] Nederland van boven, maar dan anders." Lees meer over het maakproces en de vergelijkingen die regisseur Luuk Bouwman maakt met de hedendaagse politiek in dit interview voor Brandpunt+.

Spread the word!

Movies that Matter stuurt deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of social media.

Indien je meer informatie wenst of een winactie wil opzetten met ons voor deze film, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl.

Amnesty nieuw  NPL nieuw  75 Jaar Vrijheid test   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube