Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 'Judgment in Hungary' op MtM @ IDFA
Wereldpremiere 'Judgment in Hungary'
op Movies that Matter @ IDFA

De jaarlijkse themamiddag van Movies that Matter op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) kent dit jaar drie premières.

Het programma met als thema ‘Een podium voor vrijheid’ start zondagmiddag 24 november met Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus, een film die inzoomt op een moedige ondergrondse theatergroep in Minsk. Het onthutsende rechtbankverslag Judgment in Hungary is de tweede film en volgt het onlangs afgeronde proces tegen vier Hongaarse neonazi’s. Ai Weiwei The Fake Case sluit de dag af; een documentaire die de vermaarde Chinese ‘artivist’ portretteert tijdens zijn proefverlof dat volgt op drie maanden eenzame opsluiting. 

Om 14.00 uur vindt de wereldpremière plaats van het onthutsende rechtbankverslag Judgment in Hungary van Eszter Hajdú. Te midden van klungelende politieagenten, brutale verdachten en een slechtgehumeurde rechter zijn we in dit rechtbankverslag getuige van het onlangs afgeronde proces tegen vier Hongaarse neonazi's, die terecht staan voor een serie brute moorden op Roma. Ondanks alle tegenwerking blijven de Roma hopen op een rechtvaardige afloop van dit langslepende en chaotisch verlopende proces. Aansluitend volgt een gesprek met regisseur Eszter Hajdú, Swaan van Iterson, Senior Fellow bij het Anne Frank Huis en Marija Davidovic, rechtssociologe aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Movies that Matter @ IDFA 2013 vindt plaats in Pathé Tuschinski. Alle films worden gevolgd door een gesprek met onder anderen de regisseur. Bahram Sadeghi presenteert de middag.
Kaarten zijn nu te reserveren via www.idfa.nl.

LEES MEER
Logo Amnesty International  Logo VFonds  IDFA   Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube