Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 'Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus'
Wit-Russische theatermakers
op Movies that Matter @ IDFA 2013

De jaarlijkse themamiddag van Movies that Matter op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) kent dit jaar drie premières.

Het programma met als thema ‘Een podium voor vrijheid’ start zondagmiddag 24 november met Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus, een film die inzoomt op een moedige ondergrondse theatergroep in Minsk. Het onthutsende rechtbankverslag Judgment in Hungary is de tweede film en volgt het onlangs afgeronde proces tegen vier Hongaarse neonazi’s. Ai Weiwei The Fake Case sluit de dag af; een documentaire die de vermaarde Chinese ‘artivist’ portretteert tijdens zijn proefverlof dat volgt op drie maanden eenzame opsluiting. 

De middag start om 12.00 uur met de Europese première van Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus van Madeleine Sackler. Sackler filmde de wederwaardigheden van de moedige leden van Belarus Free Theatre een ondergrondse theatergroep in Minsk. We volgen hen bij repetities, emotionele gesprekken met het thuisfront en bij hun succesvolle uitvoeringen die plaatsvinden in aanloop tot de verkiezingen van 2010 in de laatste dictatuur van Europa en tijdens het jaar daarna. Na de vertoning van de film spreekt presentator Bahram Sadeghi met regisseur Madeleine Sackler.

Movies that Matter @ IDFA 2013 vindt plaats in Pathé Tuschinski. Alle films worden gevolgd door een gesprek met onder anderen de regisseur. Bahram Sadeghi presenteert de middag.
Kaarten zijn nu te reserveren via www.idfa.nl.

LEES MEER
Logo Amnesty International  Logo VFonds  IDFA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube