Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter
movies that matter filmavond @ holland doc 24

Documentairekanaal Holland Doc 24  zendt in aansluiting op een mooie start in het najaar van 2013 ook in het voorjaar van 2014 iedere dinsdagavond rond 22 uur een movie that matters uit, films waarin mensenrechten en en rechtvaardige, duurzame wereld centraal staan.
In januari staan de volgende films op het programma:

Rafea: Solar Mama

Fascinerend portret over de kracht van onderwijs versus de macht van traditionele structuren. Wanneer de bedoeïen Rafea de kans geven om in India te worden opgeleid tot solar engineer ondervindt ze veel tegenstand van haar werkloze man en conservatieve gemeenschap. Het stelt haar voor een onmogelijk dilemma: gaan en de kinderen nooit meer zien, of blijven zonder uitzicht op een beter leven. Rafea: Solar Mama won in 2012 op IDFA de publieksprijs van Oxfam Novib.
Uitzending vanaf dinsdag 7 januari rond 22.00 uur

The Law in These Parts

Sinds Israël de Palestijnse gebieden veroverde in de oorlog van 1967 heeft het juridische korps van de Israeli Defense Forces talrijke wetten bedacht, rechtbanken gevestigd, honderdduizenden Palestijnen veroordeeld en het mogelijk gemaakt voor een half miljoen Israëlische kolonisten om te verhuizen naar de bezette gebieden.  The Law in these Parts biedt ons een uniek kijkje achter de schermen van het hierachter liggende juridische systeem.
Uitzending vanaf dinsdag 14 januari rond 22.00 uur

Long Distance Love

De wittebroodsweken van de achttienjarige Alisher en zijn vrouw Dildora zijn nauwelijks voorbij of Dildora blijkt in verwachting te zijn. Maar hoe kan de werkloze Alisher uit Long Distance Love in het arme Kirgizië voor zijn vrouw en de aanstaande baby zorgen? Er lijkt maar één optie te zijn: vertrekken naar Moskou om daar fortuin te maken.
Uitzending vanaf dinsdag 21 januari rond 22.00 uur

Not Quite the Taliban

Not Quite the Taliban vertelt het verhaal van de jonge in Dubai wonende Jordaanse filmmaker Fadi Hindash die in zijn film een van de grootste taboes in de Arabische wereld aansnijdt: homoseksualiteit. Hindash spreekt openlijk over zijn eigen homoseksualiteit en gaat de confrontatie aan met een moderne generatie Arabieren.
Uitzending vanaf dinsdag 28 januari rond 22.00 uur

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube