Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter
Filmmakers Masterclass

Wat inspireerde Oscarwinnaar Danis Tanovic tot het maken van zijn nieuwe speelfilm An Episode in the Life of an Iron Picker? Hoe kwam Rehad Desai aan nooit eerder vertoond materiaal in Miners Shot Down en hoe was het voor Mike Lerner om de Pussy Riot meiden te filmen voor zijn docu Pussy Riot: A Punk Prayer in de Russische rechtbank?

Voor iedereen die antwoord wil op deze vragen en meer is er de speciale Filmmakers Masterclass van regisseurs Rehad Desai, Mike Lerner en Danis Tanovic.

Pussy Riot - A Punk Prayer
An Episode in the Life of an Iron Picker
Miners Shot Down
MIKE LERNER

Mike Lerner is regisseur van de kleurrijke documentaire Pussy Riot - a Punk Prayer. Ook produceerde hij de Oscargenomineerde film The Square, die dit jaar ook op het festival te zien is.

De bevlogen regisseur geeft een interactieve masterclass na vertoning van zijn film over de rechtszaak tegen de drie rockende Russische punkchicks.

Donderdag 20 Maart 15.30 uur  Theater aan het Spui 2

Danis Tanovic

Oscarwinnende regisseur Danis Tanovic wordt dit jaar geëerd op het festival met een reTRIOspectief van zijn films No Man’s Land, Cirkus Colombia en de aanklacht An Episode in the Life of an Iron Picker.

Na afloop van deze prangende speelfilm vertelt de gedreven Danis Tanovic over de onstaansgeschiedenis van de film.

Vrijdag 21 Maart 16.00 uur  Filmhuis Den Haag 1

Rehad Desai

Producent, regisseur én organisator van het human rights film festival in Johannesburg Rehad Desai reconstrueert in Miners Shot Down de gebeurtenissen rond de Marikana-staking, in augustus 2012. 

Rehad Desai gaat in op de moeilijkheden rondom het maken van een reconstructie. Hoe blijf je trouw aan de werkelijkheid? Welke keuzes moest hij maken?

Zaterdag 22 Maart 11.00 uur  Filmhuis Den Haag 6

RESERVEREN?

Vanaf donderdag 6 maart kunt u kaarten reserveren voor de masterclasses.
Entree (film én masterclass) €12,50, Studenten- en kortingstarief €10,00

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margreet Cornelius (Afdeling Educatie) m.cornelius@moviesthatmatter.nl
020-7733626

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube