Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter
Movies that Matter @ NPO Doc maart

Documentairekanaal NPO Doc (voormalig Holland Doc)  zendt ook in maart iedere dinsdagavond rond 22.00 uur een movie that matters uit, films waarin mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld centraal staan. Omdat het Movies that Matter Festival deze maand plaatsvindt, kunt u genieten van extra veel movies that matter op NPO Doc in de speciale themaweek Recht op Liefde, 15 tot en met 20 maart.

Op de vaste dinsdagavonden staan de volgende films op het programma:

Agnus Dei

Als jongvolwassene is de Mexicaanse Jesús Colin zo ver in zijn verwerking, dat hij er eerlijk en openhartig over zijn misbruik kan vertellen. Hoe het begon tijdens zijn opleiding als misdienaar, met een bezoekje bij de priester thuis. Jesús' persoonlijke getuigenis in Agnus Dei is illustratief voor een wijdverbreid probleem, dat de katholieke kerk het liefst in de doofpot stopt.

Uitzending: dinsdag 4 maart rond 22.00 uur

Reporter

In de documentaire Reporter  volgen we New York Times journalist Nicholas Kristof naar de Democratische Republiek Congo. Hij doet daar verslag van de burgeroorlog waar in sinds 2007 al meer dan vijf miljoen mensen bij zijn omgekomen. Reporter is een verhaal over een onderbelicht conflict in Afrika, en een pleidooi voor goede journalistiek.

Uitzending: dinsdag 11 maart rond 22.00 uur

Yodok Stories

Hoe kun je berichten over de gruwelijkheden in een concentratiekamp, op een manier dat het publiek het aankan om te blijven kijken en luisteren? Documentairemaker Andrzej Fidyk en de uit Noord-Korea gevluchte theaterregisseur Jung Sung San bedachten een bizarre maar effectieve oplossing: het verhaal van de gevangenen vertellen in musicalvorm. Hun samenwerking leidde tot de heftige musical en gelijknamige documentaire Yodok Stories .

Uitzending: dinsdag 18 maart rond 22.00 uur

Countdown to Zero

Sinds de ontdekking van de atoombom blijft het aantal landen dat zich met behulp van nucleaire middelen wapent tegen mogelijke dreigementen oplopen. Een terroristische aanval, maar ook een simpel ongeluk zou een nucleaire ramp kunnen veroorzaken met alle gevolgen voor de samenleving van dien. De dreiging van een kernaanslag is reëler dan ooit, waarschuwt shockdoc Countdown to Zero. Een onheilsboodschap die met filmisch vernuft wordt gebracht.
Deze film sluit aan bij het themaprogramma ATOMIC - vijf films en een talkshow in het teken van de Nuclear Security Summit- op het Movies that Matter Festival.

Uitzending: dinsdag 25 maart rond 22.00 uur

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube