Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Themaprogramma LOVE
LOVE op het Movies that Matter Festival

Geen romantische komedies, maar tien onconventionele ‘love stories' zijn te zien in het themaprogramma LOVE. Van de verboden liefde van homoparen in Oeganda en Kameroen in God Loves Uganda en Born This Way tot het gedwongen huwelijk van een tienermeisje met haar meer dan veertig jaar oudere echtgenoot in de speelfilm Night of Silence.

LOVE schijnt met vijf documentaires en vijf speelfilms een ongewoon licht op liefdes, seksualiteit, relaties en vriendschappen op bijzondere plekken en in onalledaagse situaties. De vrolijk gestileerde documentaire The 727 days without Karamo biedt bijvoorbeeld een opmerkelijk inkijkje in het leven van binationale liefdeskoppels in Oostenrijk: door de strenge immigratiewetten zijn partners gedwongen gescheiden van elkaar te leven. De overige twee documentaires zijn Dance of Outlaws en Sex voor 5 euro. Verder zijn de speelfilms Grand Central, Wajma – An Afghan Love Story, Heart of a Lion en Before Snowfall te zien.

Na afloop van de films in het programma LOVE zijn er diverse debatten en nagesprekken. Check het online blokkenschema voor meer informatie over de vertoningsdata en tijden.

en verder...

Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 t/m 26 maart 2014.  In Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en Het Nutshuis in Den Haag presenteert dit internationale film- en debatfestival een week lang zo'n 70 speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, debatten, muziekoptredens en een expositie. Het is een ontmoetingsplek voor publiek en internationale gasten als filmmakers, politici, journalisten en kunstenaars. Mis het niet!

Met dit jaar de themaprogramma's ATOMIC, aansluitend bij de Nucleaire top in Den Haag;  LOVE, over -verboden- liefdes; GREED, over de enorme inkomensongelijkheid in de wereld; COLOURS, over vooroordelen en discriminatie en MEXICO. 

Ook tijdens de NSS top in Den Haag is het festival goed bereikbaar met openbaar vervoer. 
Klik hier voor meer festivalinfo en hier om direct kaarten te reserveren. 
En abonneer u hier op de gedurende het festival dagelijkse digitale nieuwsbrief Daily Matters.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube