Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Film & Debatprogramma GREED
Film & Debatprogramma GREED

De ongelijke verdeling van de welvaart en de grote verschillen in inkomen wereldwijd staan centraal in het programma GREED. De films leggen de schrijnende gevolgen van de globalisatie bloot en tonen de keerzijde van de ongereguleerde vrije markteconomie.

In deze selectie zijn te zien: Big Men, Bay of All Saints, Fatal Assistance, Disruption, Everday Rebellion, Inequality for All, Miners Shot DownPowerless en de openingsfilm van het festival La Jaula de Oro.

Check het online blokkenschema voor meer informatie over de vertoningsdata en kijk op talkshows en debatten voor bijbehorende verdiepingsprogramma's.

Talkshow GREED (gratis)

Regisseurs en economen uit alle windstreken reageren op filmfragmenten en prangende stellingen over de mondiale economische ongelijkheid in de Talkshow GREED op zondagmiddag 23 maart om 16.00 uur in de foyer van Theater aan het Spui. Entree is gratis.

Met de Zuid-Afrikaanse Rehad Desai (Miners Shot Down), Italiaanse Stefano Liberti (Closed Sea), Colombiaanse econome Amy Benitez, New Yorkse Pamela Yates (Disruption) en Nederlandse professors Alexander Rinnooy Kan en Rick van der Ploeg. Het publiek kan meestemmen. Presentatie door Bahram Sadeghi, tafelheer is Ikenna Azuike van What's up Africa. Slotwoord door Alexander Rinnooy Kan.

Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube