Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Film & Debatprogramma COLOURS
Film & Debatprogramma COLOURS

Zijn we kleurenblind of bevooroordeeld? COLOURS houdt deze vraag tegen het licht in een divers programma met vier speelfilms, een documentaire, een uitgebreid verdiepingsprogramma en een talkshow waarin wordt ingezoomd op discriminatie, racisme en etnisch profileren. De films: Fruitvale Station, 12 years a Slave, Heart of a LionAn Episode in the Life of an Iron Picker en Judgement in Hungary.

Vrijdagavond 21 maart 20.30 uur biedt de foyer van Theater aan het Spui podium aan de gratis TALKSHOW COLOURS over vooroordelen, discriminatie, etnisch profileren en uitsluiting. Hoe komt het dat de positie van niet-westerse allochtonen op de arbeidsmarkt schrikbarend veel slechter is dan die van autochtone Nederlanders? Is politiediscriminatie een structureel probleem of gaat het om incidenten? En hoe bevooroordeeld zijn we zelf eigenlijk? Een avond met film, debat, video en spoken word.

Presentatie is in handen van Anousha Nzume. Verder schuiven aan: Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch, onderzoeker Sinan Cankaya, Gerbrig Klos van Amnesty International, afgevaardigden van Actiecomité Herstel Vertrouwen. 

Met spoken word van Derek Otte (Subliem). Korte video van Doetank & Subliem. Workshop pitch van Sinan Cankaya & Dionne Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions) i.s.m. Doetank en Nzume Projects.

Check het online blokkenschema voor meer informatie over de vertoningsdata en kijk op talkshows en debatten voor bijbehorende verdiepingsprogramma's.

Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 t/m 26 maart 2014. Het is een snelgroeiend, internationaal film- en debatfestival in de Internationale Stad van Vrede en Recht. Het is de opvolger van het Amnesty International Film Festival en hét platform voor geëngageerde cinema, voor films van bevlogen filmmakers. Gedurende een week staat Den Haag in het teken van filmvertoningen, talkshows en discussieprogramma’s over de strijd voor vrede, internationaal recht en mensenrechten.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube