Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter thema en talkshow ATOMIC
ATOMIC: No Panic!

Geen paniek! Ondanks het plaatsvinden van het Nuclear Security Summit (NSS) op 24 en 25 maart blijft het festival goed bereikbaar.

Het Movies that Matter Festival sluit aan bij de wereldtop over nucleaire veiligheid met een uitgebreid film- en debat programma onder de noemer ATOMIC. Aan de hand van vijf films, debatten en een talkshow belicht dit programma de voor- en nadelen van kernenergie en stelt vragen over de gevaren en het nut van nucleaire toepassingen. De documentaires in dit programma: Countdown to Zero, Pandora’s PromiseInto Eternity, Snake Dance en de speelfilm Grand Central.

Talkshow ATOMIC (gratis)

Na afloop van de Nuclear Security Summit op dinsdag 25 maart, vindt om 20.30 uur de Talkshow ATOMIC plaats in de foyer van Theater aan het Spui. Entree is gratis.

De discussie zoomt in op de risico's van kernwapens & kernenergie met inspirende activisten, wetenschappers, en kunstenaars: Ambassadeur Richard Burt (Global Zero), Kirsty Alexander (Nuclear Industry Association), Shin Chang-Hoon (directeur Asan Nuclear Policy and Technology Center), Bert Wolterbeek (directeur van het Reactor Instituut Delft), Jorien de Lege (Greenpeace), en fi lmmaker Patrick Marnham (Snake Dance). Presentatie Jeroen Kramer.

Tussen 1989-1991 was Richard Burt hoofdonderhandelaar voor een verdrag over het terugbrengen van nucleaire wapens tussen de Verenigde Staten en de Sovjet Unie. Het verdrag werd in 1991 ondertekend. Ook was hij ambassadeur voor de Verenigde Staten in Duitsland.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube