Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Films uit Latijns-Amerika
Latijns-Amerika in de spotlights op Movies that Matter Festival

Het Movies that Matter Festival 2014 opent op donderdag 20 maart in aanwezigheid van regisseur Diego Quemada-Diez met de veelbekroonde Mexicaanse speelfilm La jaula de oro, over twee tieners op weg naar het beloofde land Amerika. De film is onderdeel van het themaprogramma MEXICO.

In dit programma zijn verder de films Eufrosina's Revolution en Narco Cultura te zien. Ook andere landen uit het Zuid-Amerikaanse continent zijn dit jaar goed vertegenwoordigd op het festival. Zo zijn er twee documentaires over Brazilie: Bay of All Saints, over het leven in een drijvende sloppenwijk in Salvador da Bahia en Sex voor 5 euro, waarin Yolanthe Sneijder-Cabau op zoek gaat naar minderjarige prostituees. Viva Cuba Libre: Rap is War neemt de kijker mee naar de undeground muziekscene in Cuba. Fatal Assistance zoomt in op noodhulp in Haiti en Venezuela komt aan bod in de speelfilm Pelo Malo. In Disruption tenslotte ligt de focus op de vaak bar slechte positie van vrouwen in Latijns-Amerika.

Bij de meerderheid van de vertoningen worden inleidingen of nagesprekken met internationale gasten waaronder filmmakers, activisten, experts en journalisten georganiseerd. Kijk hier voor meer informatie.

en verder...

Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 t/m 26 maart 2014.  In Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en Het Nutshuis in Den Haag presenteert dit internationale film- en debatfestival een week lang zo'n 70 speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, debatten, muziekoptredens en een expositie. Het is een ontmoetingsplek voor publiek en internationale gasten als filmmakers, politici, journalisten en kunstenaars. Mis het niet!

Met dit jaar de themaprogramma's ATOMIC, aansluitend bij de Nucleaire top in Den Haag;  LOVE, over -verboden- liefdes; GREED, over de enorme inkomensongelijkheid in de wereld; COLOURS, over vooroordelen en discriminatie en MEXICO. 

Ook tijdens de NSS top in Den Haag is het festival goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Klik hier voor meer festivalinfo en hier om direct kaarten te reserveren.
En abonneer u hier op de gedurende het festival dagelijkse digitale nieuwsbrief Daily Matters.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube