Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Films over Israel & Palestina
Films over Israel & Palestina op het Movies that Matter Festival

Het festival presenteert dit jaar, van 20-26 maart, twee speelfilms die zich afspelen tegen het decor van het Israelisch-Palestijnse conflict. In de bloedstollende thriller The Attack maken we kennis met de Israelisch-Palestijnse chirurg Amin, die zijn vrouw bij een bomaanslag verliest. Dan neemt zijn leven om meer dan een reden een heel andere wending. Omar is een spannend liefdesverhaal van de gelauwerde regisseur Hany Abu-Assad, die eerder Paradise Now maakte.

Thuisblijvers kunnen op donderdag 20 maart om 23.00 uur op NL 2 bij de VARA de publieksfavoriet uit 2013 zien; One Day After Peace, over een Israelische moeder die na het verlies van haar zoon op zoek gaat naar verzoening in plaats van wraak.

en verder...

Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 t/m 26 maart 2014.  In Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en Het Nutshuis in Den Haag presenteert dit internationale film- en debatfestival een week lang zo'n 70 speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, debatten, muziekoptredens en een expositie. Het is een ontmoetingsplek voor publiek en internationale gasten als filmmakers, politici, journalisten en kunstenaars. Mis het niet!

Met dit jaar de themaprogramma's ATOMIC, aansluitend bij de Nucleaire top in Den Haag;  LOVE, over -verboden- liefdes; GREED, over de enorme inkomensongelijkheid in de wereld; COLOURS, over vooroordelen en discriminatie en MEXICO. 

Ook tijdens de NSS top in Den Haag is het festival goed bereikbaar met openbaar vervoer. 
Klik hier voor meer festivalinfo en hier om direct kaarten te reserveren. 
En abonneer u hier op de gedurende het festival dagelijkse digitale nieuwsbrief Daily Matters.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube