Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter FIlm & Debatprogramma COLOURS
Movies that Matter Festival presenteert:
film & debatprogramma 'COLOURS'

Zijn we kleurenblind of bevooroordeeld? COLOURS houdt deze vraag tegen het licht in een gevarieerd programma met vier speelfilms, een documentaire, een uitgebreid verdiepingsprogramma en een talkshow waarin wordt ingezoomd op discriminatie, racisme en etnisch profileren.
De films: Fruitvale Station, 12 years a Slave, Heart of a LionAn Episode in the Life of an Iron Picker en Judgment in Hungary.

Vrijdagavond 21 maart 20.30 uur biedt de foyer van Theater aan het Spui podium aan de gratis TALKSHOW COLOURS over vooroordelen, discriminatie, etnisch profileren en uitsluiting. Hoe komt het dat de positie van niet-westerse allochtonen op de arbeidsmarkt schrikbarend veel slechter is dan die van autochtone Nederlanders? Is politiediscriminatie een structureel probleem of gaat het om incidenten? En hoe bevooroordeeld zijn we zelf eigenlijk? Een avond met film, debat, video en spoken word.

Presentatie is in handen van Anousha Nzume. Verder schuiven aan: Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch, onderzoeker Sinan Cankaya, Gerbrig Klos van Amnesty International, afgevaardigden van Actiecomité Herstel Vertrouwen en een afgevaardigde van Politie Haaglanden.

Met spoken word van Derek Otte (Subliem). Korte video van Doetank & Subliem. Workshop pitch van Sinan Cankaya & Dionne Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions) i.s.m. Doetank en Nzume Projects.

Check het online blokkenschema voor meer informatie over de vertoningsdata en kijk op talkshows en debatten voor bijbehorende verdiepingsprogramma's.

Of koop hier direct kaarten.

Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 t/m 26 maart 2014.  In Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en Het Nutshuis in Den Haag presenteert dit internationale film- en debatfestival een week lang zo'n 70 speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, debatten, muziekoptredens en een expositie. Het is een ontmoetingsplek voor publiek en internationale gasten als filmmakers, politici, journalisten en kunstenaars. Mis het niet!
Ook tijdens de NSS top in Den Haag is het festival goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube