Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter vrouwen in de hoofdrol op Movies that Matter Festival
Vrouwen in de hoofdrol

Filmmakers houden van vrouwen. Op het Movies that Matter Festival, 20-26 maart, zijn dit jaar weer tal van speelfilms en documentaires te zien waarin dappere, eigenwijze, stoere, verliefde, maar ook misdeelde, mishandelde of vernederde vrouwen de hoofdrol spelen. Dit zijn de films: #chicago GirlThe 727 Days without KaramoBefore Snowfall,  Cirkus ColumbiaDance of OutlawsDisruptionEufrosina's RevolutionHannah Arendt, Hoe duur was de suikerKismet, MieleNight of SilencePowerlessPussy Riot a Punk Prayer, Sex voor 5 euroSound of TortureWajma.

Bij de meerderheid van de vertoningen worden inleidingen of nagesprekken met internationale gasten als filmmakers, activisten, experts en journalisten georganiseerd. Kijk ook naar het themaprogramma LOVE voor deze en andere liefdesverhalen. Kijk hier voor meer informatie.

en verder...

Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 t/m 26 maart 2014.  In Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en Het Nutshuis in Den Haag presenteert dit internationale film- en debatfestival een week lang zo'n 70 speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, debatten, muziekoptredens en een expositie. Het is een ontmoetingsplek voor publiek en internationale gasten als filmmakers, politici, journalisten en kunstenaars. Mis het niet!

Met dit jaar de themaprogramma's ATOMIC, aansluitend bij de Nucleaire top in Den Haag;  LOVE, over -verboden- liefdes; GREED, over de enorme inkomensongelijkheid in de wereld; COLOURS, over vooroordelen en discriminatie en MEXICO. 

Ook tijdens de NSS top in Den Haag is het festival goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Klik hier voor meer festivalinfo en hier om direct kaarten te reserveren.
En abonneer u hier op de gedurende het festival dagelijkse digitale nieuwsbrief Daily Matters.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube