Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter LGBT films op Movies that Matter Festival
GAY RIGHTS

Ieder jaar staan er diverse LGBT films op het Movies that Matter Festival programma, zo ook deze editie, van 20-26 maart. Aanhakend bij de actualiteit, ligt de focus dit voorjaar op Afrika, Oeganda en Kameroen om precies te zijn. In Born This Way maken we kennis met de dappere LGBT gemeenschap in Kameroen, God Loves Uganda zoomt in op de campagne van Amerikaanse evangelisten om Oeganda homovrij te maken. 
Daarnaast presenteert het festival de coming of age speelfilm Pelo Malo, waarin een Braziliaans jongetje ondanks de machocultuur die hem omringt zijn ware identiteit probeert te ontdekken.

Bij het merendeel van de vertoningen worden inleidingen of nagesprekken georganiseerd met internationale gasten waaronder filmmakers, activisten, experts en politici. Dit door onder anderen geleid door nieuwslezer Rik van de Westelaken en politicus Sjoerd Sjoerdsema.
Kijk hier voor meer informatie.

en verder...

Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 t/m 26 maart 2014.  In Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en Het Nutshuis in Den Haag presenteert dit internationale film- en debatfestival een week lang zo'n 70 speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, debatten, muziekoptredens en een expositie. Het is een ontmoetingsplek voor publiek en internationale gasten als filmmakers, politici, journalisten en kunstenaars. Mis het niet!

Met dit jaar de themaprogramma's ATOMIC, aansluitend bij de Nucleaire top in Den Haag;  LOVE, over -verboden- liefdes; GREED, over de enorme inkomensongelijkheid in de wereld; COLOURS, over vooroordelen en discriminatie en MEXICO. 

Ook tijdens de NSS top in Den Haag is het festival goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Klik hier voor meer festivalinfo en hier om direct kaarten te reserveren.
En abonneer u hier op de gedurende het festival dagelijkse digitale nieuwsbrief Daily Matters.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube