Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Roma @ Movies that Matter Festival
Roma in de hoofdrol

Het Movies that Matter Festival, 20-26 maart, presenteert dit jaar een speelfilm en een documentaire waarin Roma de hoofdrol spelen.
In het retrospectief van de Oscarwinnende filmmaker Danis Tanovic An Episode in the Life of an Iron Picker. In deze ontroerende, prangende speelfilm maken we kennis met een arme Roma familie in een afgelegen gebied in Bosnië-Herzegovina. Wanneer Senada geopereerd moet worden, kan Nazif de rekening voor het ziekenhuis niet betalen en begint er een race tegen de klok.

Judgment in Hungary  is een beklemmend rechtbankverslag van het onlangs afgeronde proces tegen vier Hongaarse rechts-extremisten, die terecht staan voor een serie brute moorden op Roma. Te midden van klungelende politieagenten, brutale verdachten en een slechtgehumeurde rechter blijven de Roma hopen op een rechtvaardige afloop van het langslepende en chaotisch verlopende proces.

Oscarwinnaar en retrospectief gast Danis Tanovic vertelt op vrijdagmiddag 21 maart na afloop van de vertoning van  An Episode in the Life of an Iron Picker over de onstaansgeschiedenis van deze film.

Bij de meeste vertoningen worden inleidingen of nagesprekken georganiseerd waaraan de filmmakers en andere gasten deelnemen. Kijk hier voor meer informatie.

en verder...

Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 t/m 26 maart 2014.  In Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en Het Nutshuis in Den Haag presenteert dit internationale film- en debatfestival een week lang zo'n 70 speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, debatten, muziekoptredens en een expositie. Het is een ontmoetingsplek voor publiek en internationale gasten als filmmakers, politici, journalisten en kunstenaars. Mis het niet!

Met dit jaar de themaprogramma's ATOMIC, aansluitend bij de Nucleaire top in Den Haag;  LOVE, over -verboden- liefdes; GREED, over de enorme inkomensongelijkheid in de wereld; COLOURS, over vooroordelen en discriminatie en MEXICO. 

Ook tijdens de NSS top in Den Haag is het festival goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Klik hier voor meer festivalinfo en hier om direct kaarten te reserveren.
En abonneer u hier op de gedurende het festival dagelijkse digitale nieuwsbrief Daily Matters.

Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube