Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Vroegboekkorting? Reserveer voor 1 oktober 2014
Uitnodiging

Vorig jaar was u met uw leerlingen te gast bij Young Amnesty Film Days tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag. Daarom bieden wij u nu de mogelijkheid om met korting te reserveren voor YAFD 2015. Reserveer voor 1 oktober a.s. en ontvang een vroegboekkorting van €1,- per leerling!

Hieronder vindt u het nieuwe filmprogramma. Uiteraard is er na iedere vertoning weer een actief en inspirerend nagesprek met bijzondere gasten.
Wij zien u en uw leerlingen graag weer in maart!

23, 24 en 25 maart 2015

Filmhuis Den Haag - tussen 9:00 en 16:00 uur - €4,- p. lln. (met vroegboekkorting €3,- p. lln.)
Reserveren via 020-7733624 of educatie@moviesthatmatter.nl

JONGENS

speelfilm - vmbo/havo/vwo - onderbouw & bovenbouw
Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet Sieger de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen hen ontwikkelt lijkt normaal, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht met zichzelf als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is.

Na de film praten leerlingen over homorechten in Nederland en wereldwijd. Hoe uit zich de tolerantie waar Nederland bekend om is in hun eigen omgeving en op school? Is homo-emancipatie eigenlijk nog steeds 'nodig'? En hoe verhoudt Nederland zich op dit gebied ten opzichte van andere landen?

filmbeschrijving en trailer
LITTLE WORLD

documentaire - vmbo/havo/vwo, mbo - onderbouw & bovenbouw
In de feelgood documentaire Little World laat Albert (19) zien dat backpacken in een rolstoel geen probleem is. Hij besluit van Barcelona naar Nieuw-Zeeland te reizen, in zijn rolstoel en zonder geld. Voorafgaand zien de leerlingen de korte speelfilm Rue des Invalides, over Nathan, die in zijn rolstoel op zoek gaat naar romantiek in Parijs. De film focust op de (vaak pijnlijke) manier waarop mensen zonder handicap met hem om gaan.

Het contrast tussen beide films is het uitgangspunt voor een inhoudelijke discussie. Hoe is het eigenlijk om in Nederland te leven met een handicap? En waarom is het VN-verdrag inzake gelijke rechten voor mensen met een handicap nog steeds niet geratificeerd door onze overheid?

filmbeschrijving en trailer
Fruitvale Station

speelfilm - havo/vwo - bovenbouw, mbo
Fruitvale Station vertelt het aangrijpende waargebeurde verhaal over de 22-jarige Oscar Grant, die op oudejaarsnacht 2008 betrokken raakt bij een vechtpartij en de schijn tegen zich heeft wanneer een politieagent een fatale inschattingsfout maakt …

Middels deze film dagen we leerlingen uit om kritisch na te denken over bestaande vooroordelen in hun eigen omgeving. Met experts praten we na over thema'a als etnisch profileren en rascisme.

filmbeschrijving en trailer
#chicago Girl

documentaire - havo/vwo - bovenbouw
Vanuit een buitenwijk in Chicago onderhoudt de negentienjarige Ala’a Basatneh een online netwerk van revolutionairen in Syrië. Terwijl de oorlog voortduurt, rijst de vraag welk middel het meest effectief is om een dictator te verdrijven: sociale media of een AK-47?

In het verdiepingsprogramma bij de film maken leerlingen op een interactieve manier kennis met de rol van social media in hedendaags activisme.

filmbeschrijving en trailer
RESERVEREN?

23, 24 en 25 maart 2015 - Filmhuis Den Haag - tussen 9:00 en 16:00 uur - €4,- p. lln. (met vroegboekkorting €3,- p. lln.)
020-7733624 of educatie@moviesthatmatter.nl

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube