Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter Dag op IDFA
Movies that Matter Dag op IDFA

Movies that Matter presenteert in samenwerking met IDFA op zondag 23 november de Movies that Matter Dag: vier spraakmakende documentaires met nagesprekken.

Op het programma staat The Look of Silence, opvolger van de bekroonde en veelbesproken film The Act of Killing. In deze film keert regisseur Joshua Oppenheimer  terug naar Indonesië en filmt de confrontatie tussen de Indonesische Adi en de mannen die zijn broer vermoordden tijdens de grootschalige communistenjacht in 1965 en 1966. Aansluitend is er een nagesprek met regisseur Joshua Oppenheimer, moderator is politiek journalist Remco Meijer.

De documentaire Those Who Said No toont de zoektocht naar de nasleep van de 'Bloody Decade' in Iran, die volgde op een fatwah, in 1988 door Ayatollah Khomeini uitgesproken, die erop gericht was alle politieke tegenstanders te executeren. Na de vertoning is er een gesprek met regisseur Nima Sarvestani en de in de film geportretteerde Iraj Mesdaghi.

In We Come as Friends trekt de maker van Darwin’s Nightmare opnieuw naar Afrika om hedendaags kolonialisme in beeld te brengen. Met een zelfgebouwde vliegmachine bezoekt hij plekken in Zuid-Soedan om de verhalen van inwoners te horen. Na de film is er een gesprek met regisseur Hubert Sauper.

Uyghers, Prisoners of the Absurd vertelt het verhaal van een groep van 22 Oeigoerse mannen, een Chinese minderheid, die in Guantánamo werden vasteghouden wegens vermeende terroristische activiteiten. Deze Moslims werden vervolgd door de Chinese autoriteiten en verkocht als terroristen aan de Amerikanen. Na de film is er een gesprek met regisseur Patricio Henriquez en de in de film geportretteerde Sabin Willet.

De dag start met The Look of Silence in de prachtige zaal 1 van filmtheater Tuschinski. Daarna gaat het programma verder in zaal 2. Moderator van de nagesprekken deze middag is documentaire- en programmamaker Marijn Frank.

KOOP HIER KAARTEN.

Aanvang

Film

 Locatie

10.00 uur

The Look of  Silence          

Tuschinski 1

12.30 uur

Those Who Said No

Tuschinski 2

14.30 uur

pauze

 

15.00 uur

We Come as Friends

Tuschinski 2

17.45 uur

Uyghurs, Prisoners of the Absurd

Tuschinski 2Movies that Matter stuurt u deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van uw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien u meer informatie wenst of geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube