Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 'Camp 14' in Movies that Matter On Tour

Unieke kans om de veelbesproken documentaire CAMP 14: TOTAL CONTROL ZONE nog eenmaal in de bioscoop te zien.

Vanaf oktober start het nieuwe seizoen van Movies that Matter On Tour met deze indrukwekkende film waarin de Noord-Koreaanse Shin Dong-hyuk vertelt over hoe hij opgroeide in een Noord-Koreaans werkkamp. De film is in oktober te zien in 14 filmtheaters door heel Nederland. 
Bij iedere vertoning is er ofwel een inleiding of nagesprek. Regisseur Marc Wiese is aanwezig voor een nagesprek in Utrecht en Amsterdam.

'Camp 14' in Movies that Matter On Tour Oktober

Op zijn 23ste slaagde Shin Dong-hyuk erin het werkkamp te ontvluchtten. Over de grens, in Zuid-Korea ontdekte hij een totaal onbekende wereld. Documentairemateriaal wordt afgewisseld door prachtige, sobere animaties die Dong-hyuk’s herinneringen aan het kamp in beeld brengen. Camp 14 was afgelopen voorjaar een van de favorieten op het Movies that Matter Festival 2013 en won daar de A Matter of ACT Documentary Award en de Student's Choice Award.

Regisseur Marc Wiese is aanwezig voor een nagesprek in Utrecht en Amsterdam.

Op elke locatie vindt aansluitend aan de film een verdiepingsprogramma plaats. Kijk voor meer informatie op de On Tour pagina en op de websites van de theaters.

Di 1 okt           20.00 uur  Filmtheater Hilversum

Ma 7 okt         19.00 uur   Louis Hartlooper Complex, Utrecht

Ma 7 okt         19.30 uur   Lumière, Maastricht

Di 8 okt           21.00 uur   Vera Zienema, Groningen

Wo 9 okt         19.30 uur   Kriterion, Amsterdam

Do 10 okt        19.30 uur   Lumen, Delft

Zo 13 okt        15.30 uur   Verkadefabriek, Den Bosch

Ma 14 okt       20.00 uur   Scheltema, Leiden

Wo 16 okt       20.00 uur   Provadja, Alkmaar

Zo 20 okt        14.00 uur   Filmhuis Den Haag

Ma 21 okt       20.00 uur    Gigant!, Apeldoorn

Ma 21 okt       19.30 uur    Plaza Futura, Eindhoven

Di 22 okt         20.00 uur    Cinema Middelburg

Wo 23 okt       19.00 uur    Focus Filmtheater Arnhem

Het Movies that Matter On Tour programma wordt per stad georganiseerd in samenwerking met lokale partners. Het programma wordt landelijk ondersteund door Amnesty International, vfonds, SNS Reaal Fonds, VSBfonds, Fonds 1818 en de Gravin van Bylandt Stichting.

Movies that Matter vertoont speelfilms en documentaires die er op het gebied van mensenrechten toe doen: films die ogen openen.

Wilt u meer informatie over het On Tour programma en de activiteiten van Movies that Matter? Neem contact op via info@moviesthatmatter.nl

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube