Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter filmavond op NPO doc
Movies that Matter filmavond op npo doc verhuist naar de donderdag

Movies that Matter en NPO Doc (voorheen Holland Doc) slaan ook dit jaar weer de handen ineen en presenteren vanaf januari weer iedere week een spraakmakende, ontroerende of opzienbarende documentaire.

Anders dan voorheen zijn de movies that matter vanaf nu te zien op de donderdagavond om 22.00 uur. Bekijk hieronder het programma voor de komende maand. Ga naar de website voor een terugblik op de afgelopen maanden.

Born this Way

Gay-icon Lady Gaga is een groot voorbeeld voor de homo’s en lesbiennes in Kameroen, maar de tolerantie waarover de popster zingt in haar gelijknamige hit is voor hen nog enkel een toekomstdroom. Ondanks het gevaar en de discriminatie laten de homo’s en lesbiennes zich niet kisten.

Born This Way is te zien op 8 januari om 22.00 uur.

Living Skin

In een leerlooierij in Caïro wonen en werken kinderen, te midden van zeer schadelijke chemicaliën. Velen zijn tweede generatie arbeiders en werken naast hun vaders in gevaarlijke omstandigheden met geen bescherming. De documentaire Living Skin laat zien hoe hun dagelijks leven eruit ziet.

Living Skin is te zien op 15 januari om 22.00 uur.

She's a boy i knew

Beginpunt van de documentaire She’s a Boy I Knew  is het jaar 2000. In dat jaar besluit Steven Haworth zijn familie te vertellen dat hij zich al zijn hele leven een vrouw voelt, en niet een man. Haworth filmt het proces dat daaruit voortvloeit, met onder andere conflicten met zijn zussen en ouders, het einde van zijn huwelijk en de geslachtsoperatie.

She's a Boy I Knew is te zien op 22 januari om 22.00 uur.

Sarabah

Je wordt als vrouw niet zomaar succesvol in de door mannen gedomineerde Senegalese rapscène. Sister Fa is het gelukt. Als kind zelf besneden, zet de Queen of Hiphop zich nu in om Senegalese meisjes dit leed te besparen. In de documentaire Sarabah keert ze terug naar haar geboortedorp om met muziek en educatie de strijd aan te gaan met deze eeuwenoude traditie.

Sarabah is te zien op 29 januari om 22.00 uur.

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube