Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Female & Fair
vrouwen in de hoofdrol

Van vrijdag 20 tot en met zondag 28 maart a.s. vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met 2 dagen verlengd, en presenteert naast zeventig spraakmakende films dit jaar zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptredens. Movies that Matter Festival; meer dan film alleen!

Graag maken wij u attent op het themaprogramma Female & Fair, waarin acht documentaires en twee speelfilms over vrouwenrechten centraal staan. Het festival ontvangt dit jaar bijzondere gasten op dit gebied. Naast de Congolese Sacharovprijs-winnaar Dr. Mukwege (The Man Who Mends Women) en de Egyptische gyneacologe/activiste Nawal El Saadawi (The Free Voice of Egypt), zijn dat Rebecca Gomperts (Vessel) en Gunilla Kleiverda van Women on Waves. Zij gaan in gesprek over reproductieve rechten en vrouwenrechten in de talkshow op dinsdag 24 maart om 21.00 uur.

Hieronder vindt u de enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie over de films en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.

Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op de Movies that Matter Festival websitewww.moviesthatmatter.nl  

The Man Who Mends Women - Wereldpremiere

Portret van het indrukwekkende werk en leven van de internationaal gelauwerde Congolese gynaecoloog Denis Mukwege. Onlangs ontving hij de prestigieuze Sacharov-prijs voor de Vrijheid van Denken, voor zijn inzet in de strijd tegen seksueel geweld. Mukwege hielp in zestien jaar meer dan veertigduizend vrouwen. Dr. Mukwege is aanwezig op het festival.
Lees meer.

The Free Voice Of Egypt - Wereldpremiere

Portret van Nawal el-Saadawi (83), een van de belangrijkste en bekendste feministen in de Arabische wereld. Haar strijd tegen vrouwenbesnijdenis, de regels van het islamitisch huwelijk en moslimfundamentalisme brachten haar geregeld in de problemen. Nawal el-Saadawi is ook te gast op het festival.
Lees meer.

I am Nojoom, Age 10 and Divorced

Wanneer ze nog maar acht jaar oud is, wordt Nojoom gedwongen te trouwen met een man van dertig. Ze weigert zich echter als echtgenote te gedragen. Ze ontsnapt aan de tirannie van haar man, om vervolgens een scheiding aan te vragen. Een op een waar gebeurd verhaal gebaseerde speelfilm.
Lees meer.

Vessel

Dokter Rebecca Gomperts vaart met haar abortusboot de wereld over en meert aan in havens van landen waar abortus illegaal is. Via een telefonische hotline bieden de medewerkers van Women on Waves ongewenst zwangeren medische hulp. Ze ondervinden weerstand, maar iedere tegenslag sterkt ze in hun missie. Rebecca Gomperts is te gast op het festival.
Lees meer.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube