Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Programma Young Amnesty Film Days 2014
Beste docent

Eerder nodigden we u en uw leerlingen uit voor de Young Amnesty Film Days in Amsterdam. Dit educatieve filmfestival laat jongeren uit het voortgezet onderwijs kennismaken met het thema ‘mensenrechten’.

Bij iedere vertoning organiseren we een boeiend en actief nagesprek met bijzondere gasten, dat doorgaans diepe indruk achterlaat.
Leerlingen beoordeelden ons filmprogramma vorig jaar gemiddeld met een 8,8!

Hieronder vind u nogmaals het volledige filmprogramma.

Filmprogramma Young Amnesty Film Days 2014

20 & 21 maart 2014 / Amsterdam / tussen 9:00 en 16:00 uur
Voor reserveringen:  bel 020-7733621 of mail naar educatie@moviesthatmatter.nl

Wadjda

Wadjda (10) woont met haar ouders in een buitenwijk van Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Wanneer het meisje een mooie groene fiets wil hebben, is haar moeder daar op tegen: wat zou de gemeenschap ervan denken? Fietsen is immers niet gepast voor een meisje.

LEES MEER
Bekas

Ontroerende en humoristische roadmovie. De dakloze weesbroertjes Dana en Zana doorkruisen op hun ezel ‘Michael Jackson’ het stoffige Irak. Ze zijn op weg naar Amerika om bij hun held Superman te gaan wonen. Hartverwarmende film over de moed en optimisme van twee kinderen in een land vol geweld en onderdrukking.

LEES MEER
My Neighbourhood

De Palesteinse Mohammed El Koerd woont in de wijk Sheikh Jarrah in het hart van Oost-Jeruzalem. Wanneer zijn woonplaats door Israëlische kolonisten wordt bezet, moet zijn familie de helft van hun huis afstaan aan mensen die hij niet kent.

LEES MEER
Drone

Voormalig F16-piloot Victor voert tegenwoordig gevechtsmissies in verre landen uit met op afstand bestuurbare gevechtsvliegtuigen, de zogenaamde drones. Hij lijkt een tevreden familyman, totdat een mysterieuze pijn in zijn arm zijn leven steeds verder overhoop haalt. Hij lijkt niet langer in staat om te kiezen tussen het doden van een tiener en het redden van zijn maten.

LEES MEER
Welcome

Bilal, een Koerdische jongen van 17, heeft een lange tocht afgelegd door het Midden Oosten en Europa om bij zijn vriendin in Engeland te zijn. Zijn reis komt tot een abrupt einde wanneer hij aankomt in Calais, bij de Franse kant van het kanaal, van waaruit hij met het blote oog de witte kliffen van Dover kan zien. Hij besluit het kanaal over te zwemmen en gaat naar het plaatselijke zwembad om te trainen.

LEES MEER
Logo Amnesty International   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube