Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Azie uitgelicht
Azie

Van vrijdag 20 tot en met zondag 28 maart a.s. vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met 2 dagen verlengd, en presenteert naast zeventig spraakmakende films dit jaar zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptredens. Movies that Matter Festival; meer dan film alleen!

Graag maken wij u attent op een selectie van films die zich afspelen in Azië.

Hieronder vindt u de enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie over de films en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.

Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op de Movies that Matter Festival website: www.moviesthatmatter.nl  

The Look of silence

Opticien Adi, wiens broer slachtoffer was van de Indonesische massamoord op communisten, confronteert dapper enkele onboetvaardige daders in deze veelvuldig bekroonde opvolger van Joshua Oppenheimers spraakmakende docu The Act of Killing.
De regisseur is op 27 en 28 maart te gast op het festival.
Lees meer.

Uyghurs, Prisoners of the Absurd

Een groep uit China afkomstige Oeigoeren, afgereisd naar Afghanistan, werd in 2001 door de lokale bevolking uitgeleverd aan de Amerikanen. Deze versleepten hen naar Guantanamo Bay, waar ze jarenlang onschuldig gevangenzaten. Hoe kon dit gebeuren voor het oog van de wereld?
Lees meer.

Siddharth

De arme ritsenmaker Mahendra woont met zijn gezin in een provinciestadje in India. Hij komt nauwelijks rond en stuurt zijn 12-jarige zoon Siddharth naar New Delhi voor een tijdelijke baan in een fabriek. Wanneer de jongen na enkele maanden niet naar huis komt, begint Mahendra zich ernstige zorgen te maken. Prachtig verteld verhaal, gebaseerd op een werkelijke ontmoeting met ouders van in India vermiste kinderen.
Lees meer.

The Storm Makers

Een half miljoen Cambodjanen werken in het buitenland, een derde van hen wordt uitgebuit als slaaf. De film vertelt het verhaal van Aya. Zij keerde zwanger terug naar huis na twee jaar uitbuiting.  Ook zien we twee ‘recruiters’ die goed verdienen aan het ronselen van jonge mensen. In Cambodja worden ze ‘stormmakers’ genoemd.
Lees meer.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube