Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Kurdish Chronicles
Kurdish Chronicles

Van vrijdag 20 tot en met zondag 28 maart a.s. vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met 2 dagen verlengd, en presenteert naast zeventig spraakmakende films dit jaar zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptredens. Movies that Matter Festival; meer dan film alleen!

Graag maken wij u attent op het themaprogramma Kurdish Chronicles, waarin drie speelfilms over het lot van de Koerden centraal staan.

Hieronder vindt u de enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie over de films en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.
Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op de Movies that Matter Festival website: www.moviesthatmatter.nl  

Come to my Voice

In een afgelegen Koerdisch bergdorpje maakt de achtjarige Jiyan zich zorgen over het lot van haar vader Temo. Hij is midden in de nacht afgevoerd door Turkse soldaten, op zoek naar wapens. Er zijn echter geen wapens in het dorp. Samen met haar oma Berfé gaat Jiyan op zoek naar een pistool om haar vader vrij te kopen.
Lees meer.

In the Sands of Babylon

In deze nieuwe film van Mohamed Al-Daradji, volgen we Ibrahim, een Iraakse soldaat, die uit Koeweit ontsnapt tegen het einde van de Golfoorlog in 1991. Op weg naar huis droomt hij van een weerzien met zijn familie. Zijn droom wordt ruw verstoord wanneer hij in handen valt van Saddams gewelddadige regime.
Lees meer.

Memories on Stone

Hussein en Alan zijn vastberaden om in naoorlogs Irak een film te maken over Anfal, de militaire operatie tegen de Koerden in de jaren tachtig. Maar hun beperkte budget, een popster met divagedrag en een hoofdrolspeelster die gebukt gaat onder het gezag van haar oom en neef maken dit bijna onmogelijk.
Lees meer.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube