Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Iran in the picture
Iran in the picture

Van vrijdag 20 tot en met zondag 28 maart a.s. vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met 2 dagen verlengd, en presenteert naast zeventig spraakmakende films dit jaar zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.
En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptredens. Movies that Matter Festival; meer dan film alleen!

Graag maken wij u attent op een selectie van bijzonder films en theater waarin Iran centraal staat,waaronder Panahi's Gouden Beer winnaar Taxi.
Hieronder vindt u de enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie over de films en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.

Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op de Movies that Matter Festival website: www.moviesthatmatter.nl 

Taxi

Een taxi rijdt door de levendige en kleurrijke straten van Teheran en pikt een keur aan passagiers op. Ieder van hen bespreekt een eigen zienswijze terwijl ze worden geïnterviewd door de chauffeur. Dit is niemand minder dan de Iraanse regisseur Jafar Panahi. Vanaf het dashboard filmt zijn camera de ziel van de Iraanse samenleving tijdens deze komische rit. Taxi is de derde film die Pahani clandestien het land uit smokkelde. Taxi won dit jaar de Gouden Beer  in Berlijn.
Lees meer.

This is Not a Film

Opzienbarend document over een dag uit het leven van de geïsoleerde Iraanse filmmaker Jafar Panahi. Hij maakte de documentaire in het voorjaar van 2011 toen hij een beroepsverbod had gekregen en twintig jaar lang geen film mocht maken. Panahi liet de film die geen film is op een USB-stick in een taart het land uit smokkelen, zodat deze in Cannes vertoond kon worden.
Lees meer.

Closed Curtains

De theatervoorstelling Closed Curtains is geïnspireerd op documentaire This is Not a Film van Jafar Panahi. De cineast maakte deze film toen hij een beroepsverbod had gekregen en twintig jaar lang niet mocht filmen. Panahi liet de film het land uit smokkelen, om deze in Cannes te vertonen. Met de lijdensweg van de gecensureerde Iraanse cineast in het achterhoofd, onderzoekt acteur Thomas Janssens in deze theatervoorstelling wat het met een mens doet ‘wanneer zijn stem in de kiem wordt gesmoord‘.
Lees meer.

Those Who Said No

Na de islamitische revolutie van 1979 vestigde het nieuwe Iraanse regime zijn macht door tegenstanders massaal uit te schakelen: in de jaren tachtig werden duizenden politieke gevangenen in het geheim gemarteld en omgebracht. Vanuit Zweden volgt een overlevende van de Iraanse staatsterreur het Iran Tribunaal. Hij droomt ervan de daders te confronteren.
Lees meer.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube