Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Present Past
Present Past

Van vrijdag 20 tot en met zondag 28 maart a.s. vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met 2 dagen verlengd, en presenteert naast zeventig spraakmakende films dit jaar zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptredens. Movies that Matter Festival; meer dan film alleen!

Graag maken wij u attent op het themaprogramma Present Past, waarin elf documentaires en speelfilms over onvoltooid verleden centraal staan. Over hoe voorbije oorlogen en conflicten nog steeds resoneren in het heden. De talkshow Present Past zal op zondag 22 maart om 17.00 plaatsvinden.

Hieronder vindt u de enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie over de films en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.
Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op de Movies that Matter Festival website: www.moviesthatmatter.nl  

Bloedbroeders marathon

Wereldpremière van een zesdelige VARA-serie in de vorm van een marathon. Een Turks-Nederlandse journalist (Sinan Can) en een Armeens-Nederlandse musicalacteur (Ara Halici) onderzoeken hoe hun familie honderd jaar geleden betrokken was bij de Turkse massamoord op de Armeniërs. In een zesdelige ‘documentaire roadmovie’ van de VARA ondernemen Sinan en Ara een reis door Turkije en Armenië.
Lees meer.

The Look of Silence

Opticien Adi, wiens broer slachtoffer was van de Indonesische massamoord op communisten, confronteert dapper enkele onboetvaardige daders in deze opvolger van Joshua Oppenheimers veelgeprezen The Act of Killing.
Regisseur Joshua Oppenheimer is te gast op het festival.
Lees meer 

Retour à Itaque

Vijf vrienden genieten op een terras met uitzicht over Havana van de zonsondergang en vieren de terugkeer van hun vriend Amadeo na zestien jaar ballingschap. Ze kijken terug op hun leven, ervaringen en niet-uitgekomen dromen in deze delicate en karakteristieke film van veelgeprezen regisseur Laurent Cantet.
Lees meer.

In the Sands of Babylon

Ibrahim, een Iraakse soldaat, ontsnapt tegen het einde van de Golfoorlog in 1991 uit Koeweit. Op weg naar huis droomt hij van een weerzien met zijn familie. Zijn droom wordt ruw verstoord wanneer hij in handen valt van Saddams gewelddadige regime.
Lees meer.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube