Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter See Syria
See Syria

Van vrijdag 20 tot en met zondag 28 maart a.s. vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met 2 dagen verlengd, en presenteert naast zeventig spraakmakende films dit jaar zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptredens. Movies that Matter Festival; meer dan film alleen!

Graag maken wij u attent op het themaprogramma See Syria, waarin vijf documentaires en speelfilms over Syrië centraal staan. Het festival ontvangt dit jaar bijzondere gasten op dit gebied. In de Talkshow Arab Aftermath gaat arabiste Petra Stienen in gesprek met de Syrische schrijver en dissident Yassin al-Haj Saleh (Our Terrible Country), feministe Nawel el Saadawi uit Egypte (The Free Voice of Egypt)  en Maryam al-Khawaja uit Bahrein (We Are the Giant) Woensdag 25 maart in om 20.45 uur in Theater aan het Spui.

Hieronder vindt u de enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie over de films en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.
Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op de Movies that Matter Festival website: www.moviesthatmatter.nl  

Border

Wanneer de diepgelovige zussen Fatima en Aya horen dat Fatima’s echtgenoot heeft besloten het Syrische leger te verruilen voor het Vrije Syrische Leger, zijn ze genoodzaakt te vluchten. Tijdens hun clandestiene en gevaarlijke tocht naar Turkije, zijn ze overgeleverd aan de gratie van een onbekende.
Lees meer.

E-Team

Anna, Ole, Fred en Peter delen een bijzondere baan: als leden van het emergency team van Human Rights Watch zijn zij snel ter plaatse om onderzoek te doen naar mensenrechtenschendingen in conflictgebieden. Spannende docu die de kijker meeneemt naar onder meer Syrië en Libië, én naar het privéleven van de onderzoekers.
Lees meer.

On the Brides Side

Een Palestijnse dichter en een Italiaanse journalist besluiten vijf Syrische en Palestijnse vluchtelingen over land naar Zweden te brengen. Ze verzinnen een list om de controleposten om de tuin te leiden en zetten een trouwerij in scène.
Lees meer.

Our Terrible Country

Roadmovie over de vriendschap tussen de Syrische schrijver en dissident Yassin al-Haj Saleh en de jonge fotograaf Ziad Homsi. Op weg naar Raqqa, machtscentrum van terreurbeweging IS, filmen ze hun ‘vreselijke’ land, verscheurd door oorlog en terreur.
Lees meer.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube