Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Refugee Republic
Refugee Republic

Van vrijdag 20 tot en met zondag 28 maart a.s. vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met 2 dagen verlengd, en presenteert naast zeventig spraakmakende films dit jaar zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptredens. Movies that Matter Festival; meer dan film alleen!

Graag maken wij u attent op het themaprogramma Refugee Republic, waarin documentaires en speelfilms over vluchtelingen centraal staan. Het Movies that Matter Festival presenteert in samenwerking met Submarine Channel het programma Refugee Republic: een multimedia project met een expositie in het Atrium; een themaprogramma en een talkshow . Hieraan nemen onder anderen deel programmamaker Myrthe Hilkens, Karel Smouter, expert migratie van de Correspondent en
de regisseurs van de films. Donderdag 26 maart om 20.45 uur voert dit programma de kijker mee naar de wereld van vluchtelingen.

Hieronder vindt u de enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie over de films en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.
Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op de Movies that Matter Festival website: www.moviesthatmatter.nl  

The Shelter

Ondanks een dik pak sneeuw en vrieskou brengen veel vluchtelingen in Lausanne de barre Zwitserse winternachten buiten door. De lokale daklozenopvang biedt niet genoeg ruimte voor de grote groep die zich iedere avond meldt. Urgent document over immigratieproblematiek in Zwitserland, tekenend voor de situatie in vele Europese steden.
Lees meer.

Welcome To the Smiling Coast

De Haagse creatieveling Bas Ackerman presenteert een documentaire bewerking van zijn TV-serie over het Afrikaanse Gambia. Dit land wint snel terrein als vakantieland, met een exotische mix van zon, zee, safari en goedkope seks. Ondanks de ‘booming’ toeristenindustrie leeft het grootste gedeelte van de bevolking onder de armoedegrens. De film volgt twaalf jonge Gambianen in de marge van deze ‘informele economie’.
Lees meer.

On the Bride’s Side

Een Palestijnse dichter en een Italiaanse journalist besluiten vijf Syrische en Palestijnse vluchtelingen over land naar Zweden te brengen. Ze verzinnen een list om de controleposten om de tuin te leiden en zetten een trouwerij in scène.
Lees meer.

Hope

Roadmovie over de jonge, Nigeriaanse Hope, die een gevaarlijke tocht dwars door de woestijn onderneemt, op weg naar Europa. Wanneer gewapende mannen haar lastigvallen, neemt de Kameroense Leonard het voor haar op. Samen zetten ze de erbarmelijke tocht voort en bloeit er, ondanks de hachelijke situatie, iets mooi tussen hen.
Lees meer.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube