Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Activisten in de hoofdrol
A Matter of ACT

Van vrijdag 20 tot en met zondag 28 maart a.s. vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met 2 dagen verlengd, en presenteert naast zeventig spraakmakende films dit jaar zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptredens. Movies that Matter Festival; meer dan film alleen!

Graag maken wij u attent op het hoofdprogramma van Amnesty International A Matter of ACT. Tien bijzondere documentaires over tien bijzondere mensenrechtenverdedigers.

In de talkshow  Pretty Good Privacy op zaterdagmiddag 21 maart om 16.30 uur praat voormalig V.S. correspondent Eelco Bosch van Rosenthal met onder meer Europarlementariër Sophie in 't Veld en speciale VN-rapporteur Michel Forst over veiligheid versus privacy. Ook vindt deze avond de feestelijke A Matter of ACT Night plaats. Een door Simone Weimans gepresenteerde avond waarop alle activisten in de spotlight worden gezet.

Hieronder vindt u de enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie over de films en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.

Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op de Movies that Matter Festival website: www.moviesthatmatter.nl  

Oscarwinnaar CITIZENFOUR

Oscarwinnende documentairethriller over de ontmoetingen van filmmaker Laura Poitras en journalist Glenn Greenwald met klokkenluider Edward Snowden in Hongkong. Daar overhandigt hij ze belastend bewijs van grootschalige, illegale privacyschendingen door de NSA. 
Lees meer.

The Man Who Mends Women - Wereldpremiere

Portret van het indrukwekkende werk en leven van de internationaal gelauwerde Congolese gynaecoloog Dr. Denis Mukwege. Onlangs ontving hij de prestigieuze Sacharov-prijs voor de Vrijheid van Denken, voor zijn inzet in de strijd tegen seksueel geweld. Mukwege hielp in zestien jaar meer dan veertigduizend vrouwen. Mukwege is aanwezig op het festival.
Lees meer.

Burden of Peace wereldpremiere

Claudia Paz y Paz, Guatemala’s eerste vrouwelijke procureur-generaal, voert een moeizaam, maar dapper gevecht voor rechtvaardigheid in een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Corruptie en straffeloosheid zijn aan de orde van de dag. Zal het Claudia lukken de spiraal van geweld te doorbreken?
Zowel de twee Nederlandse regisseurs als Claudia Paz y Paz zijn aanwezig op het festival.
ees meer.

The Free Voice of egypt Wereldpremiere

Portret van Nawal el Saadawi (83), zij is te zien op het festival en een van de belangrijkste en bekendste feministen in de Arabische wereld. Haar strijd tegen vrouwenbesnijdenis, de regels van het islamitisch huwelijk en moslimfundamentalisme brachten haar geregeld in de problemen.
Lees meer.

Cargo 200 Wereldpremiere

Dagelijks sneuvelen Russische militairen in de formeel niet-verklaarde oorlog in Oekraïne. Hun lichamen worden in vrachtauto’s heimelijk teruggebracht onder de noemer ‘lading 200’. In plaats van een heldenbegrafenis wacht hun een naamloos graf. Gefilmd door een Nederlandse documentairemaker. Activiste Ella Polyakva, leider van de Soldatenmoeders die zich inzetten voor soldaten en hun familie, is aanwezig op het festival.
Lees meer.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube