Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Uitnodiging
Beste Movies that Matter-vriend

Na 15 jaar als directeur mijn ziel en zaligheid aan Movies that Matter te hebben verkocht zwaai ik komende zomer af. Het laatste Movies that Matter Festival onder mijn leiding is met twee dagen verlengd en vindt plaats van vrijdag 20 tot en met zaterdag 28 maart.


Marathon
Graag zeg ik je in de wandelgangen van het festival gedag. Ik zie een soort afscheidsreceptie-marathon van negen dagen voor me en kijk daar naar uit.

Ik hoop je te ontmoeten rond één van de 220 filmvertoningen en speciale programma’s als openingsfilm Timbuktu, Oscarwinnaar CITIZENFOUR, de VARA-radiouitzending van Spijkers met Koppen (met daarin optredens van Racoon), een nieuwe stunt van de Yes Men, films die in het land van herkomst onwelkom zijn als The Look of Silence en Stories of Our Lives, een dagelijkse talkshow en maar liefst vijf wereldpremières. En de winnaar van de Gouden Beer van het festival van Berlijn, de nieuwste uit Iran gesmokkelde film van Jafar Panahi die in 2007 op ons festival een lifetime achievement award ontving en over wiens leven er op het festival ook de theatervoorstelling Closed Curtains is.


Graag ontmoet ik je in Filmhuis Den Haag of Theater aan het Spui om je te bedanken en bij te praten. Als je wilt, bied ik je je kaartje aan, voor de filmvertoning naar je keuze. Maak dan hier je keuze of aan de hand van de festivalkrant bij dagblad Trouw van vrijdag 6 maart. Mail me voor 15 maart waar je naartoe wilt, dan zorg ik voor je kaartje.


Op zaterdag 28 maart, de slotdag van het festival, heb ik in de zaal 1 van Theater aan het Spui een speciale route van mijn favoriete festivalfilms geprogrammeerd. De slotfilm is de satire The President van Mohsen Makhmalbaf en op het slotfeest speelt de band Maison du Malheur.


(G)een afscheidscadeautje

Movies that Matter is mijn ‘kindje’ en naar kinderen blijf je altijd omkijken. Daar kun je me bij helpen door mij geen afscheidscadeautje te geven, maar in plaats daarvan Movies that Matter te steunen. Zodat ook de komende 15 jaar in Den Haag dit prachtige film- en debatfestival kan plaatsvinden, nóg meer leerlingen op school door film betrokken raken bij mensenrechten en we festivals in landen waar de vrijheid van pers en meningsuiting beperkt is kunnen blijven ondersteunen. 

 
Ja Taco, ook ik blijf Movies that Matter steunen.  

  • Dat doe ik middels een periodieke gift. Dat geeft een groot belastingvoordeel. Klik hier voor een formulier voor zo’n PERIODIEKE GIFT.   

 

  • Ik machtig Movies that Matter periodiek een vast bedrag van mijn bankrekening af te schrijven. Klik hier voor een formulier voor zo’n AUTOMATISCHE INCASSO.  


Vul een van de formulieren in, print uit en stuur hem op, óf overhandig ‘m mij tijdens het festival. Bij voorbaat hartelijke dank voor je steun! 

De online-kaartverkoop voor het festival is inmiddels gestart. Graag tot over enkele weken in Den Haag!

Vriendelijke groet,

Taco Ruighaver

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube