Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter Festival 2015
Beste Movies that Matter liefhebber

Van 20-28 maart bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui maar liefst negen dagen lang podium aan hét internationale film-en debatfestival over recht en vrede in de stad van Vrede en Recht. Dit jaar is het festival niet alleen twee dagen langer dan andere jaren: er zijn ook EXTRA veel specials, exposities en optredens.

Op vrijdag 20 maart opent de prachtige Oscargenomineerde speelfilm Timbuktu het festival. Timbuktu vertelt het verhaal van Kidane, hij leeft met zijn gezin en de 12-jarige herder Issan vredig in de duinen, vlak buiten Timboektoe. De stad is in handen van religieuze fundamentalisten die vastbesloten zijn de inwoners hun geloofsopvatting op te leggen. Muziek, lachen, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. Na de vertoning van de film is er in de foyer van Theater aan het Spui een spetterend en gratis toegankelijk optreden van de Malinese artiest Samba Touré. Naast bijzondere speelfilms en spraakmakende documentaires biedt het festival een uitgebreid verdiepingsprogramma, bestaande uit vele gratis toegankelijke talkshows, en debatten, inleidingen en nagesprekken bij de films.

Verder zijn er drie exposities, de theatervoorstelling Closed Curtains, de première van Nederlandse VARA televisieserie Bloedbroeders in de vorm van een marathon en iedere avond live muziek van gerenommeerde artiesten.

En op zaterdag 21 maart is er van 12–14 uur de mogelijkheid de live uitzending van het populaire VARA radioprogramma Spijkers met Koppen op het festival bijwonen. Laat deze kans niet lopen!

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kijk hier voor het overzicht per dag of hier voor het volledige filmprogramma. 

Op de filmpagina's klikt u op de ticket link onder de vertoningsinfo om kaartjes te bestellen.

Behalve per film en per dag, is er ook de mogelijkheid het programma te bekijken op thema, A Matter of ACTCamera Justitia of speelfilm.

Koopt u liever aan de kassa? Kijk hier voor kassa info en de tarieven voor 2015.

Movies that Matter en Filmhuis Den Haag heten u van harte welkom!    

Movies that Matter  Filmhuis Den Haag   Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube