Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Kids in the Picture & 'Difret' in Movies that Matter On Tour
'Kids in the Picture' op Movies that Matter Festival en On Tour

Van vrijdag 20 tot en met zaterdag 28 maart a.s. vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met 2 dagen verlengd, en presenteert naast zeventig spraakmakende films dit jaar zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptredens. Movies that Matter Festival; meer dan film alleen!

Graag maken wij u attent op een achttal films waarin kinderen centraal staan. Dit zijn: Children 404, I am Nojoom, Come to my Voice, In the Shadow of War, The President, Siddhart, Toto en Difret.
In april zal de film Difret ook te zien zijn in Movies that Matter on Tour. 

Hieronder vindt u de enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie over de films en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.
Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op de Movies that Matter Festival website: www.moviesthatmatter.nl 

'Difret' in Movies that Matter On Tour

Op weg van school naar huis wordt de veertienjarige Ethiopische Hirut ontvoerd door een bende landarbeiders. Een van hen wil haar tot zijn bruid maken en sluit haar op. Dapper als ze is ontsnapt Hirut en schiet haar belager neer. Prachtig, op een waargebeurd verhaal gebaseerde speelfilm over de gespannen verhouding tussen traditie en het moderne rechtssysteem in hedendaags Ethiopië.
Deze festivalfilm toert in april langs 14 filmtheaters in het hele land.
Lees meer.

The President - Nederlandse Premiere

Zwartkomische satire van Mohsen Makhmalbaf. Een dictator staat na een staatsgreep oog in oog met de mensen die hij jarenlang onderdrukte. Samen met zijn jonge kleinzoon slaat hij op de vlucht. Terwijl de oude man zich geconfronteerd ziet met de ernst van zijn daden, komt zijn onschuldige kleinzoon in de ‘waarom-fase’. Lees meer.

Come to My Voice

In een afgelegen Koerdish bergdorpje maakt de achtjarige Jiyan zich zorgen over het lot van haar vader Temo. Hij is midden in de nacht afgevoerd door Turkse soldaten, op zoek naar wapens. Er zijn echter geen wapens in het dorp. Samen met haar oma Berfé gaat Jiyan op zoek naar een pistool om haar vader vrij te kopen. Lees meer.

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube