Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 'Burden of Peace' in Movies that Matter On Tour
'Burden of Peace' in Movies that Matter On Tour

Movies that Matter On Tour sluit in mei het seizoen af met Burden of Peace van de Nederlandse filmmaker Joey Boink. Deze documentaire eindigde op de 2e plaats van Publieksfavorieten op het Movies that Matter Festival 2015. 

Claudia Paz y Paz, Guatemala’s eerste vrouwelijke procureur-generaal, voert een moeizaam, maar dapper gevecht voor rechtvaardigheid in een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Corruptie en straffeloosheid zijn aan de orde van de dag. In haar land komt slechts 2% van de moordzaken voor de rechter. Bovendien zijn de verantwoordelijken van de genocide op de Mayabevolking in de jaren tachtig nooit vervolgd.

In Leiden, Amsterdam, Den Bosch, Utrecht, Groningen en Amsterdam gaat Joey Boink na de film met het publiek in gesprek. Onderzoeker Sander Wirken werkte eveneens mee aan de film, hij zal aanwezig zijn voor een nageprek bij vertoningen in Leiden, Amsterdam, Delft en Maastricht. Marlies Stappers, directeur Impunity Watch, was als Guatemala-deskundige betrokken bij het maken van de documentaire. Zij zal nagesprekken bijwonen in Den Haag en Hilversum.

Data, tijden en locaties:

Ma 4 mei         20.00 uur       Theater Ins Blau, Leiden
Wo 6 mei         19.30 uur       Kriterion, Amsterdam
Do 7 mei         19.30 uur        Lumen, Delft
Zo 10 mei        14.00 uur       Filmhuis Den Haag
Zo 10 mei        15.00 uur       Verkadefabriek, Den Bosch
Ma 11 mei       19.00 uur        Plaza Futura, Eindhoven
Ma 11 mei       19.00 uur        Louis Hartlooper Complex, Utrecht
Ma 11 mei       19.30 uur        Lumière, Maastricht
Di 12 mei         19.30 uur       Gigant, Apeldoorn
Di 12 mei         20.00 uur       Filmtheater Hilversum
Di 12 mei         21.00 uur       Vera Zienema, Groningen
Di 19 mei         20.00 uur       Cinema Middelburg
Wo 20 mei       19.00 uur       Focus Filmtheater, Arnhem

Movies that Matter stuurt u deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van uw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien u meer informatie wenst of geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube