Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Students that Matter op 13 oktober
Students that Matter minifestival bij de HvA

Movies that Matter organiseert i.s.m. FLOOR (het debatcentrum van de HvA) en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF voor de vierde keer het GRATIS Students that Matter Minifilmfestival. Twee mooie, eye-opening films over vluchtelingen met een randprogramma van nagesprekken, een optreden, eten en een borrel.

Op 13 oktober zijn vanaf 16.30 uur in FLOOR de documentaires On the Bride's Side en Asielzoeka's te zien.

On the Bride's Side volgt een Palestijnse dichter en een Italiaanse journalist die besluiten vijf Syrische en Palestijnse vluchtelingen over land naar Zweden te brengen. Ze verzinnen een list om de controleposten om de tuin te leiden en zetten een trouwerij in scène.

In Asielzoeka's maken we kennis met jongeren die als kind naar Nederland zijn gevlucht. Hun hele jeugd brachten ze door in asielzoekerscentra en nu hebben ze heimwee naar die tijd. Terwijl er in ons land een kille wind opstak over het vreemdelingenbeleid, was het AZC hun thuis.

Na de filmvertoningen praten we onder leiding van Luuk Heezen (BNN) na met Karel Smouters (De Correspondent), Sergej Kreso (regisseur Asielzoeka’s), Peshmerge Morad (UAF student uit Syrië). Ook is er een optreden van Alberto Daneljan (rapper uit Asielzoeka’s).

Het programma start om 16.30 uur (inloop is vanaf 16.00 uur) en is rond 21.00 uur afgelopen. Ter plekke is eten verkrijgbaar.

Geen student? Geen probleem! Iedereen is welkom! Wel is het verstandig je van tevoren even aan te melden.

Bekijk hier het volledige programma of meld je hier direct aan.

FLOOR logo  HvA  UAF   Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube