Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 9 november 2015
Movies that Matter day op IDFA

Movies that Matter presenteert in samenwerking met IDFA op zondag 22 november de Movies that Matter day: vier opzienbarende documentaires in combinatie met een naprogramma met de regisseurs van de films. Presentatie is in handen van Bahram Sadeghi.

Movies that Matter en IDFA vertonen op deze dag de films:

Guantanamo’s Child: Omar Khadr. Na dertien jaar gevangenschap in Guantanamo Bay komt de dan 28-jarige Omar Khadr in 2015 onverwacht vrij. Was Omar een naïeve puber of een terrorist?

I Am Sun Mu. Artistieke creaties en animaties brengen het levensverhaal van de gevluchte Noord-Koreaanse kunstenaar Sun Mu in aanloop tot zijn gewaagde expositie in Beijing in beeld.

Lampedusa in Winter. toont hoe de kleine gemeenschap op Lampedusa worstelt met een constante instroom van migranten en met stakende vissers die de bevoorrading blokkeren.

Onthullende historische getuigenissen van Israëlische soldaten over de Zesdaagse Oorlog zijn te zien in Censored Voices. Hun ambivalente gevoelens staan haaks op de heroïsche beeldvorming.

LEES MEER.

De reguliere kaartverkoop start vandaag op idfa.nl.

Tijdens het Movies that Matter Festival, van 18-26 maart 2016, worden tien hoogtepunten van ’s werelds grootste documentaire filmfestival vertoond in de IDFA Selection.

Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube