activiteiten

Ieder voorjaar vindt in Den Haag het Movies that Matter Festival plaats. Movies that Matter On Tour biedt maandelijks film en debat in zo’n achttien Nederlandse steden. Ons educatieprogramma verzorgt jaarlijks voor meer dan honderdduizend scholieren filmlessen over mensenrechten. Movies that Matter International Support helpt films over mensenrechten vertoond te krijgen in ontwikkelingslanden en daar waar de persvrijheid in het geding is. Ook zijn we initiatiefnemer en lid van het Human Rights Film Network, een bundeling van zo’n veertig human rights-filmfestivals wereldwijd.

Onze activiteiten kenmerken zich door een uitgebreid parallelprogramma. Een verdiepend bijprogramma biedt nadere informatie, context en duiding bij de vertoonde films. Door de dialoog over mensenrechten met geëngageerde films aan te wakkeren, dragen we bij aan het bewustzijn over hoe mensenrechten bevorderd kunnen worden en schendingen ervan bestreden. De combinatie van film met verdieping beschouwen we als ons handelsmerk.

Vluchtelingen world press

Movies that Matter Festival

Het Movies that Matter Festival in Den Haag is het internationale film- en debatfestival over vrede en recht in de Internationale Stad van Vrede en Recht. Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui bieden jaarlijks in maart tien dagen lang podium aan zo'n zeventig speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, muziekoptredens en exposities. Naast diverse thema- en 'the best of' programma's zijn er twee hoofdprogramma's: A Matter of ACT  en Camera Justitia. Het Movies that Matter Festival is een ontmoetingsplek voor publiek en internationale gasten als filmmakers, politici en journalisten.
Lees meer.

On Tour

Als spin off van het jaarlijkse festival touren movies that matter langs filmtheaters in 19 steden door heel Nederland. Deze theaters presenteren van oktober tot en met mei op een vaste dag en tijdstip een festivalfavoriet of een nog niet in Nederland vertoonde documentaire of speelfilm. Lokale partners organiseren daarbij een verdiepingsprogramma in de vorm van een debat, inleiding of interview met gasten uit binnen- en buitenland. Lees meer.

Events & Advies

Samen met culturele en maatschappelijke instellingen organiseert Movies that Matter filmvertoningen en verdiepingsprogramma’s over uiteenlopende onderwerpen. 

Organiseer een eigen filmvertoning! Als expertisecentrum adviseert Movies that Matter graag bij het maken van een selectie. In de online catalogus zijn honderden speelfilms en documentaires opgenomen. Films met het Movies that Matter Label zijn gratis te vertonen. Lees meer.

Educatie

Film opent ogen en kan met name een verschil maken in het bewustwordingsproces van jonge mensen. Daarom adviseert en begeleidt Movies that Matter Educatie scholen bij het vertonen van films met bijbehorend lesmateriaal. Tijdens het Movies that Matter Festival is er een uitgebreid educatieprogramma dat zowel in Amsterdam als in Den Haag plaatsvindt. Movies that Matter Educatie adviseert ook ngo's, erfgoedinstellingen en andere organisaties die jongeren willen bereiken. Lees meer.

come to my voice

International Support

Juist in ontwikkelingslanden en landen waar persvrijheid beperkt is, kunnen vertoningen van human rights films een verschil maken. Daarom stimuleert Movies that Matter filmvertoningen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Oost-Europa. Naast training en advies over de organisatie en programmering van filmfestivals, biedt Movies that Matter financiële ondersteuning aan mobiele cinemaprojecten en filmfestivals in het buitenland. Lees meer.

movies that matter @ home

Iedere laatste week van de maand vertonen wij i.s.m. De Correspondent gratis online een spraakmakende speelfilm of documentaire.

Movies that Matter On Tour films zie je in het filmtheater, maar dat kan ook thuis, via de online zaal filmthuis.nl

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum brachten wij een DVD-Box met 3 hoogtepunten uit dit decennium. Deze is verkrijgbaar via de webshop van Amnesty.

Lees meer over ons volledig @ Home aanbod hier.