missie en visie

Onze missie is om ogen te openen voor mensenrechten. Wij zetten film in voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving.

Wij hebben de visie dat de kunstvorm film een buitengewoon sterk medium is. Daar waar het in woord en geschrift soms niet lukt mensen echt te raken, kan cinema wél door onverschilligheid of cynisme heen breken. We genereren impact door ons een spiegel voor te houden, inzicht te geven en vragen te stellen. Wij zien film echter nooit als sluitend pleidooi, maar als startpunt van een proces van meningsvorming. 

Onze kerntaken zijn het vertonen van films over mensenrechten en het stimuleren van vertoningen van films over mensenrechten. De eerste kerntaak volbrengen wij door de organisatie van het festival, de educatiewerkzaamheden en het organiseren van events. De tweede kerntaak volbrengen wij met advieswerk in binnen- en buitenland en het ondersteunen van festivals in het buitenland. Wij ondersteunen geen filmproductie.

Doelstellingen

Om bovenstaande missie te realiseren onderscheidt Movies that Matter de volgende twee doelstellingen:
 
  1. het vertonen van en verdieping bieden bij
    human rights films
  2. het stimuleren en promoten van vertoning en verdieping van human rights films
 
Bekijk hier ons huidige ondernemingsplan
Open ogen in tijden van blikvernauwing 2017-2020

De jaarverslagen en financiële verslagen van Movies that Matter vindt u hier.

Giften

Stichting Movies that Matter is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI-instelling. Uw gift is onder voorwaarden aftrekbaar.

BTW nr: NL815457492 B01.
IBAN: NL82RABO0114942706
KvK nr.: 34244064
RSIN-nummer: 815457492