Movies that Matter @ NPO Cultura

In aansluiting op het Movies that Matter Festival 2017 zendt de VARA van 3 t/m 7 april op NPO Cultura documentaires uit over mensenrechten, geselecteerd door festivalgasten Sylvana Simons, Linda Polman, Shirin Musa en Hanna Verboom. Voorafgaand aan de documentaire vertellen zij voor de camera waarom je deze film absoluut moet zien.

Maandag 3 april 20u30: Sonita, met een inleiding door Shirin Musa.
Dinsdag 4 april 20u30: You’ve Been Trumped, ingeleid door Linda Polman.
Woensdag 5 april 20u30: Wit is ook een kleur, met een inleiding door Sylvana Simons. 
Donderdag 6 april 20u30, The Fear of 13, ingeleid door Linda Polman.
Vrijdag 7 april 22u00, The Man Who Mends Women – The wrath of Hippocrates, ingeleid door Hanna Verboom. 

NPO Cultura kun je hier bekijken:
Ziggo: kanaal 222; KPN: kanaal 170; Caiway: kanaal 44, en online: npo.nl/cultura.

MtM & De Correspondent

Iedere maand vertonen we tijdens de laatste week van de maand i.s.m. het digitale journalistieke platform De Correspondent online gratis een movie that matters, voorafgegaan door een inleidend artikel op vrijdag. Op donderdagavond kunnen leden met elkaar en met, internationale, gasten als de regisseur in gesprek gaan over de film. Lees hier verder.

mtm & picl

Picl biedt je nieuwe films die op dit moment in het filmhuis draaien. Zo hoef je nooit meer iets te missen wat de moeite van het kijken waard is. Ook als je geen tijd hebt om naar het filmhuis te gaan. De films uit het Harvest-programma van het Movies that Matter Festival 2017 zijn allemaal op Picl te zien. Lees meer.

DVD BOX 10 JAAR MOVIES THAT MATTER

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Movies that Matter in 2016 brachten we in samenwerking met Cinéart Nederland een DVD-box uit met drie spraakmakende films die in het eerste decennium van het bestaan van stichting zijn uitgekomen. Veelbekroonde speelfilms die aansluiten bij de missie van Movies that Matter: films die ogen openen, die onze kijk op de wereld aanscherpen. De films zijn Nederlands ondertiteld.

De box kost € 19,95 en is te koop via de Amnesty webshop.

mtm & cinetree

Cinetree is een online platform dat een maandelijkse selectie biedt aan 'films die je gezien moet hebben' en maakt met de winst nieuwe films en documentaires mogelijk. De films en documentaires op Cinetree worden geselecteerd door toonaangevende curatoren zoals Humberto Tan, Adriaan van dis en ook door onze eigen artistiek directeur Dirk van der Straaten. Lees meer